Buitenzwembaden

Buitenzwembaden

Heuff Zwembaden & Wellness gaat altijd voor de beste kwaliteit. Het enige type buitenzwembad dat aan die standaard voldoet is een zwembad uit een gewapend betonconstructie. Gemetselde zwembaden of ander types (prefab) zwembaden van polyester, vinylester, HDPE, plaatstaal of ander materiaal kunnen bij lange na niet tippen aan de kwaliteit en degelijkheid van een buitzwembad van gewapend beton.

De keuze voor het type constructie is slechts het begin. Want bij de realisatie van een buitenzwembad komt veel meer kijken dan meestal wordt verwacht. Als je zelf over bouwtechnische ervaring beschikt kun je met de begeleiding van Heuff een buitenzwembad heel goed zelf bouwen. Wilt u het liever uitbesteden aan een bouwkundig architect of bouwbedrijf? Ook dan komt de specialistische kennis van Heuff goed van pas.

Technische aspecten van een buitenzwembad bouwen

Vanzelfsprekend moet er bij het bouwen van een buitenzwembad grondverzet worden uitgevoerd. De bouwput moet worden uitgegraven met een leiding en kabelsleuf naar de bestaande of nieuw te bouwen technische ruimte.

De vragen die dan rijzen betreffen de grondwaterstand, of er al dan niet grondverbetering moet worden toegepast en wat er met de overtollig grond moet gebeuren.

Een volgend vraagstuk is de installatie van de inbouwdelen zoals skimmers, bodemput(ten) en verlichting. Welke type en kwaliteit is nodig en waar moeten deze worden geplaatst. Ook het leidingwerk, isolatie en afdekking of overkapping zijn zaken waar grondig over nagedacht moet worden. De technische ruimte van het buitenzwembad wekt vanzelfsprekend ook de nodige vragen op over riolering,  elektrische voorziening uit een 400 en 230 volt installatie en de inrichting van de groepenkast. Maar ook over de benodigde apparatuur om het zwembadwater te behandelen en de manier waarop er onderhoud gepleegd dient te worden. 

Zwembadoverkappingen

Een zwembad in uw tuin is natuurlijk heerlijk, maar met het Nederlandse klimaat kunt u er misschien niet zo vaak van genieten als u zou willen. Daarom biedt Heuff Zwembaden & Wellness ook zwembadoverkappingen aan. Als officiële dealer van de hoogwaardige zwembadoverkappingen van AURA zijn we in staat om snel te leveren en een service en garantie te bieden die passen bij een overkapping uit het topsegment.

Begeleiding bij het bouwen van een buitenzwembad

Heuff Zwembaden & Wellness legt alle technische zaken vast in een uitgebreid bouw- en installatie-advies en een gedetailleerde bouwtekening. Aan de hand van een duidelijk stappenplan leggen we de diverse fases van de bouw van het buitenzwembad uit. We werken nauw samen met een bouwkundig architect, aannemer, hovenier en/of installatiebedrijf om een buitenzwembad te bouwen die voldoet aan de wensen en verwachtingen van de opdrachtgever. Indien gewenst doen we dat niet alleen in de voorbereidingsfase, maar ook tijdens de bouw en bij oplevering.

Specialisaties

Heuff Zwembaden & Wellness ontwerpt, adviseert en begeleidt voor de aanleg van een zwembad. De feitelijke bouw wordt door andere partijen uitgevoerd. Onze toegevoegde waarde zit in de jarenlange technische kennis en ervaring op het gebied van alle soorten zwembaden.

Buitenzwembaden

Van grondverzet tot eenvoudig onderhoud

Binnenzwembaden

Aandacht voor energieverbruik en comfort

Zelfbouwzwembaden

Begeleiding van de handige doe-het-zelvers